تشکیل انجمن صنفی هنرمندان آثار و نگاره های چوبی

هیات داوران یازدهمین نمایشگاه نگاره های چوبی با صدور بیانیه ای بر تدوين و اعلام تقويم برگزاري نمايشگاه، اعلام فراخوان و اطلاع‌رساني در زمان مناسب، تعيين اهداف و رويكردهاي هر دوره، تلاش در جهت تخصصي كردن بخش‌های هنري و تشکیل انجمن صنفی هنرمندان آثار و نگاره های چوبی تاکید کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی مراسم اختتامیه یازدهمین نمایشگاه نگاره های چوبی صبح امروز (چهارشنبه) در سازمان میراث فرهنگی برگزار و بیانیه هیات داوران قرائت شد.

بیانیه هیات داوران یازدهمین نمایشگاه نگاره های چوبی به شرح زیر است:

به نام خدا

آن همه ناز و تنعم كه خزان مي‌فرمود                        عاقبت در قدم باد بهار آخر شد

آخرين دوره‌ي نمايشگاه نگاره‌هاي چوبي در سال 1387 برگزار شد و اتفاقات خواسته و ناخواسته به نحوي شكل گرفتند كه بسيار بعيد به نظر مي‌رسيد كه اين حركت آغاز شده در پژوهشكده‌ي هنرهاي سنتي بتواند در آن مجموعه يا در ساير بخش‌هاي سازمان ميراث فرهنگي ادامه پيدا كند.

خداي را سپاس كه از پس نشيب و فراز چندسال اخير، بارديگر با انگيزه و تلاش‌هاي شخص دكتر شريف‌زاده مديركل توسعه و ترويج سازمان كه خود پايه‌گذار اين جريان فرهنگي بود و همچنين حمايت‌هاي معاون محترم صنايع‌دستي سازمان، دكتر نامور مطلق، پس از 6 سال هنرمندان هنرهاي چوبي توانستند خود و آثارشان را در اين ضيافت هنري در كنار يكديگر ببينند.

هيات داوران يازدهمين دوره‌ي نگاره‌هاي چوبي ضمن ابراز خرسندي از احياي مجدد يك حركت فرهنگي هنري، اميدوار است توانسته باشد همراهي و كمكي هر چند كوچك را با هنرمندان و برگزاركنندگان نگاره‌هاي چوبي داشته باشد. در ابتدا بر خود واجب مي‌دانيم سپاس خود را از هنرمنداني به جا آوريم كه به فراخوان اين نمايشگاه پاسخ مثبت داده و خود و آثارشان در آن حضور يافته‌اند؛ واضح است كه در اين ميان سپاسگزاري از همراهي و حضور اساتيد و پيشكسوتان اين حوزه مضاعف خواهد بود. پس از آن‌جا دارد از دست‌اندركاران اجرايي و به ويژه كاركنان دبيرخانه‌ي نمايشگاه قدرداني شود.

در اين ميات هيات داوران از برگزاركننده‌ي نگاره‌هاي چوبي در هر بخشي از سازمان كه باشد انتظار دارد تا با برنامه‌ريزي بهتر نسبت به موارد ذيل تلاش كند تازمينه‌هاي رشد و ارتقاء هرچه بيشتر اين جريان فرهنگي را فراهم كنند؛ تدوين و اعلام تقويم برگزاري نمايشگاه، اعلام فراخوان و اطلاع‌رساني در زمان مناسب، تعيين اهداف و رويكردهاي هر دوره، تلاش در جهت تخصصي كردن بخش‌ها و گرايش‌هاي هنري نمايشگاه، برگزاري نمايشگاه و ارائه آثار آن در فضاي نمايشگاهي مناسب كه قابليت دسترسي و بازديد عمومي داشته باشد، چاپ و انتشار كتاب آثار هر دوره و تدابير تشويق‌كننده براي شركت‌كنندگان و برگزيدگان.

هيات داوران پيش‌بيني مي‌‌كند با تقويت نمايشگاه نگاره‌هاي چوبي، هنرمندان اين حوزه با شناخت وارتباطات بيشتر با يكديگر، بتواند زمينه‌هاي شكل‌گيري يك انجمن هنري يا نهاد صنفي را براي خود فراهم كنند تا در اقلب آن بتوانند به ارتقاء كيفيت هنري آثار و زمينه‌سازي براي معرفي، عرضه و فروش آثار خود دست يافته و از وابستگي اين نمايشگاه به بخش دولتي نيز كم كنند.

در پايان يادآوري مي‌شود در مرحله‌ي راهيابي آثار هنرمندان به نمايشگاه، باتوجه به سال‌ها خاموشي چراغ اين جريان فرهنگي، به ديده‌ي اغماض و با هدف پذيرش و حمايت از هنرمندان نگريسته شده تا گامي باشد براي توسعه وترويج اين حوزه. در تعيين برگزيدگان ميز با درنظر گرفتن جميع جهات كيفي آثار و برآيندنظر داوران، سعي‌شده تا آثاري كه داراي مباني زيبايي‌شناسي، ارزش كاربردي، اجراي با كيفيت يا تركيبي از اين ويژگي‌ها باشند مورد انتخاب قرار گيرند. اين اعضاء در تعيين اين ويژگي‌ها و معيارها، نظر و تشخيص خود را قطعي و مطلق ندانسته و احتمال اختلاف نظر با ساير هنرمندان و كارشناسان را بر خود مفروض مي‌دارند.

سخن آخر با هنرمندان؛ هيات داوران اين دوره ضمن اذعان به پيشرفت‌هاي فني و اجرايي در اين سال‌ها، كماكان ضعف طراحي در هر دو بخش وابستگي به سنت‌ها و تلاش براي برخي نوآوري‌ها را يادآوري مي‌كند. همچنين نپرداختن به طراحي و ساخت آثار هنرهاي كاربردي را كه مبناي هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي است را همچنان از ضعف‌هاي اين آثار مي‌دانند كه اميدواريم با تقويت و ارتقاء بيشتراين نمايشگاه، زمينه‌هاي ارتقاي كيفي طراحي آثار نيز فراهم شود.

یازدهمین نمایشگاه نگاره های چوبی از 17 اسفند 1392 در سازمان میراث فرهنگی آغاز به کار کرد و بیش از 400 اثر از هنرمندان رشته های منبت، مشبک، ساز سازی، خراطی و ... در معرض دید عموم قرار گرفت.يندآيند

انتهای پیام/

کد خبر 139302314